fbpx

Simulare motricitate fină și grosieră

Simulare motricitate fină și grosieră

- THE STORY OF AUTISM

Rolul simulării motricitate fină și grosieră pentru copiii cu autism

Conform studiilor copii cu nevoi speciale intampina dificultati motorii inca de la nastere, multi dintre acestia au un diagnostic de intarzaiere globala.

Un numar mare de probleme motorii, senzoriale si musculare sunt intampinate de un copil cu Tsa, acestea fiind:

  • Tonus muscular redus – tonusul muscular este nivelul de activitate prezent in muschii nostri in repaus. Copiii cu TSA au adesea un tonus muscular scazut, ceea ce inseamna ca au nevoie sa foloseasca mai multa forta si energie pentru a se misca si, de asemenea, modifica feedback-ul senzorial pe care un copil il primeste prin muschii lor atunci cand se misca.
  • Dificultati de planificare motorie – aceasta afecteaza capacitatea copilului de a optimiza timpul, secventa si executarea unei miscari. Acest lucru este adesea vazut ca stangacie, caderi frecvente, echilibru slab sau coordonare slaba.
  • Rezistenta slaba – ca urmare a tonusului muscular scazut si a dificultatilor de planificare motorie, copiii cu TSA au adesea si o rezistenta slaba. 
  • Pozitie slaba – de multe ori se dezvolta ca urmare a tonusului muscular scazut si a fortei slabe a nucleului si are impact asupra capacitatii unui copil de a stapani abilitati motorii mari ( motricitatea grosiera ), abilitati motorii fine si poate avea, de asemenea, un impact asupra atentiei si participarii lor in mediul social.
  • Muschii si articulatiile stranse – acestea se dezvolta ca urmare a strategiilor si posturii motorii slabe.
  • Realizarea intarziata a reactiilor de echilibru – acestea includ reactiile automate ale copilului pentru a se mentine in pozitie verticala atunci cand incep sa-si piarda echilibrul si reactiile de protectie automate pentru a se proteja de leziuni atunci cand cad.

Kinetorapeutul  evalueaza functionarea motorie generala a copilului, va identifica dificultatile care stau la baza acestuia si va oferi un program de interventie pentru a ajuta la solutionarea sau imbunatatirea acestor dificultati si, ulterior, la functionarea generala a copilului. 

Strategiile care pot fi utilizate ca parte a unui plan de interventie pentru simulare motricitate fină și grosieră includ:

  • Exercitii sau activitati specifice pentru forta musculara, postura, rezistenta, planificarea motorie si reactiile de echilibru
  • Strategiile senzoriale pentru a imbunatati constientizarea copilului cu privire la postura si miscarile corpului
  • Recomandari pentru inregistrari, orteze si / sau alte strategii si echipamente de intarire sau pozitionare pentru a imbunatati alinierea corpului copilului, postura si constientizarea corpului in timpul activitatilor functionale sau fizice.

Am alcatuit o serie de jocuri si activitati specifice prin care sa invete cum sa se relaxeze, cum sa isi coordoneze fiecare miscare, cum sa isi creasca apetitul pentru viata dinamica, modul in care sa interactioneze cu ceilalti.

FORMULAR CONTACT / INSCRIERE / SESIZARE / ETC

1 Step 1
Selecteaza o optiune
GDPR
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Enter Your keyword

Phasellus nec magna posuere, convallis nibh sit amet, vehicula augue.

[contact-form-7 id=”623″ title=”Appointment popup form”]