fbpx

Altfel, despre autism

Proiectul „Altfel, despre autism” se derulează timp de 7 luni, perioadă în care echipa asociației The Story of Autism timp în care echipa The Story of Autism va crea o rețea de suport pentru părinții beneficiarilor. Scopul proiectului Altfel, despre autism este acela de a stimula conștientizarea tuturor provocărilor pe care copiii cu autism din două școli ale județului Ilfov le au în fiecare zi.

Vrem să creăm o legătură între copiii cu autism și cei tipici, iar în acest sens desfășurăm 3 reprezentații ale piesei de teatru 𝗣𝗼𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲𝗮   𝗹𝘂𝗶   𝗟𝘂𝗰𝗮 , un program unic și gratuit, dedicat copiilor, adolescenților și cadrelor didactice.

Prin proiect implicăm 30 de copii cu autism în activități individuale de terapie emoțională și în diverse tipuri de activități de socializare și joacă, în cadrul Centrului de terapii pentru autism al Asociației, alături de alți 30 de copii tipici prin proiectul 𝗠𝗮𝗸𝗲 𝗮 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱!

Tradus din limba engleză, Fă-ți un prieten  este proiectul prin care alternăm activitățile și susținem crearea unei reale legături între toții copiii. Ne dorim ca ei să învețe unii de la ceilalți, să fie implicați, buni și să creeze legături de prietenie.

Este foarte important ca, încă de la vârste fragede, copiii să înțeleagă că sunt toți la fel și că afecțiunile din spectrul autist nu stau în calea formării unor prietenii. Într-un singur loc, ei pot învăța unii de la ceilalți, pot conversa, se pot juca, desena, modela, cânta, exact ca la un atelier obișnuit. Însă nu este un simplu atelier, ci unul în care și copiii cu autism sunt integrați.

Proiectul „Altfel, despre autism” este finanțat prin programul #InStaredeBine, susținut de compania Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

#InStareDeBine #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #FDSC

Enter Your keyword

Phasellus nec magna posuere, convallis nibh sit amet, vehicula augue.

[contact-form-7 id=”623″ title=”Appointment popup form”]