fbpx

Si Copiii cu autism sunt #totcopii

PROIECT REALIZAT CU SPRIJINUL FINANCIAR OFERIT DE C.N. LOTERIA ROMANA S.A

Prin proiectul “Si copiii cu autism sunt #totcopii” am oferit suport parintilor care au copii cu autism (diagnosticati  sau nu in mod oficial)  si care nu dispun de resursele financiare necesare.

Proiectul a urmarit ca prin activitatile derulate un numar de 20 copii sa beneficieze timp de aproape 2 luni de terapie gratuita potrivit planului individualizat.

Pe langa sedinte de consiliere structurate 1:1 (terapeut-copil), cei 20 copii au interactionat cu copii tipici in cadrul programului “Make a friend”.  Astfel copiii au invatat unii de la ceilalti, s-au descoperit, s-au jucat si s-au imprietenit.

 

O POVESTE DESPRE PRIETENIE

“Make a Friend” este un proiect in care copiii tipici vin la centru si se joaca alaturi de copiii cu autism. Asa invata unii de la altii. Copiii cu autism invata sa se joace. Sa imite. Sa-si faca prieteni!

The Story of Autism a luat nastere din proprie experienta, prin prisma trairilor, sentimentelor, incercarilor, dar si a motivatiei cu care se intalneste un parinte al carui copil este diagnosticat cu autism.

Am dezvoltat acest proiect nu ca pe un centru de dezvoltare, ci pur si simplu ca un loc prietenos unde exista egalitate, prietenie, suport si creativitate chiar si atunci cand nevoile de dezvoltare sunt diferite.

Scopul nostru este de a ne intalni, de a lega prietenii, de a ne dezvolta frumos impreuna si de a ne integra in societate intr-un mod cat mai natural, dar si personal posibil.

Cu totii suntem diferiti, cu totii avem propriile experiente, cu totii avem nevoie de PRIETENI!

 

Enter Your keyword

Phasellus nec magna posuere, convallis nibh sit amet, vehicula augue.

[contact-form-7 id=”623″ title=”Appointment popup form”]