Proiectul ACASA, realizat cu sprijinul ARCUB, a reprezentat o inițiativă frumoasă pentru creșterea ofertei culturale în 15 școli din cartiere defavorizate din București. Acesta a avut ca scop educarea elevilor în spiritul acceptării celor diferiți, prin utilizarea artei și a metodelor inspirate din educația non-formală. Un număr impresionant de 1290 de elevi și 40 de profesori au fost implicați direct în activitățile desfășurate în cadrul proiectului.

Una dintre componentele importante ale proiectului a vizat conștientizarea elevilor cu privire la efectele bullying-ului asupra colegilor lor mai vulnerabili, dar și asupra lor înșiși. De asemenea, în cadrul proiectului s-au organizat 15 spectacole de teatru forum ale unei piese de teatru numită “Povestea lui Luca”, care a abordat subiectul modului unic în care percepe lumea un copil cu autism și eforturile sale de integrare într-o școală cu copii tipici.
Unitățile școlare selectate au fost din cartiere defavorizate sau din zone defavorizate ale unor cartiere periferice, cum ar fi Ferentari, Pantelimon, Rahova, Berceni, Giulești, Ghencea, etc. Elevii au avut ocazia să participe la ateliere cu specialiști în autism și la 60 de ore de ateliere de teatru, care au avut ca obiective psihoeducația, combaterea bullying-ului și dezvoltarea abilităților creative. Este îmbucurător faptul că proiectul a adus o contribuție semnificativă la educația și sensibilizarea tinerilor în ceea ce privește incluziunea și acceptarea diversității.
