fbpx

Despre noi

Povestea Noastra

Proiectul The Story of Autism a luat nastere din proprie experienta, prin prisma trairilor, sentimentelor, a incercarilor dar si a motivatiei cu care se intalneste un parinte al carui copil este diagnosticat cu autism.

Am dezvoltat acest proiect nu ca pe un centru de dezvoltare ci pur si simplu ca un loc prietenos unde exista egalitate, prietenie, suport si creativitate  chiar si atunci cand nevoile de dezvoltare sunt diferite.

Scopul nostru este de a ne intalni, de a lega prietenii, de a ne dezvolta frumos impeuna si de a ne integra in societate intr-un mod cat mai natural dar si personal posibil.

Autismul nu este o afectiune medicala ce poate fi tratata cu ajutorul medicamentelor, acesta implica mai mult sau mai putin sprijin din partea parintilor sau apropiatilor pentru o dezvoltare corecta si benefica.

Din propria experienta am invatat ca primul pas este acela de a te auto-motiva si de a te dezvolta tu ca parinte sau ca ingrijitor pentru a putea intelege nevoile de dezvoltare a copilului tau.

Ce Facem ?

 

 • PUNEM ACCENT PE INTEGRAREA SOCIALA

 • MIZAM PE DEZVOLTARE SI INCREDERE PERSONALA

 • VA INDRUMAM PASII CATRE DEZVOLTAREA ABILITATILOR

 • IDENTIFICAM IMPREUNA NEVOILE SALE

 • TE AJUTAM SA ITI CUNOSTI COPILUL

 • PLECAM IMPREUNA PE DRUMUL RECUPERARII

Prin acest proiect ne implicam in mod direct si constant, misiunea noastra fiind aceea de a ajuta fiecare copil, care ni se alatura, sa-si dezvolte abilitatile, sa invete sa-si puna in valoare atuurile si sa se integreze cu usurinta in orice forma sociala, sa lege prietenii  si cel mai important sa invete cum sa devina cel mai bun.

MISIUNEA NOASTRA

The Story of Autism inseamna Prietenie, Dezvoltare Personala si Integrare. Acestea sunt principiile pe baza carora am dezvoltat acest proiect. 

De-a lungul timpului am invatat ca toti copii sunt egali,cu mentiunea ca fiecare  parcurge lucrurile diferit, in ritm propriu iar misiunea noastra este aceea de a identifica cea mai usoara si constructiva metoda de a-l ajuta sa se dezvolte asa cum are nevoie.

A fi autist nu trebuie sa te opreasca sa ai o viata buna!

A fi autist nu te va impiedica niciodata sa iti faci prieteni sa poti lucra sau sa excelezi intr-un domeniu. Tot ceea ceea ce au  nevoie este sprijinul si indrumarea corecta pentru a-si putea depasi limitele si de a intelege si dezvolta atuurile fiecaruia.

Am integrat in acest proiect oameni dedicati si terapii bine alese care sa vina in ajutorul copiilor cu autism cat si a parintilor. Am ales si am investit cu multa atentie in programe care sa ii ajute in integrarea scolara, sociala si familiala.

Investim in cele mai eficiente metode de ingrijire, educatie,orientare si  integrare in comunitate a copiilor si a tinerilor cu tulburari de dezvoltare si retard, incercand sa scoatem in evidenta potentialul fiecaruia, astefl incat sa traiasca cat mai independent posibil.

Cum Facem ?

Pentru ca fiecare copil este minunat in felul sau si vrem sa ajutam, am intrunit o echipa de oameni  deosebiti care se implica, sunt dedicati si au o experienta foarte mare, cu care am dezvoltat o serie de terapii programe si activitati.

Pentru ca lucrurile sa evolueze in directia in care ne-am propus si sa ajungem la cele mai bune rezultate, a trebuit intai sa invatam ca autismul poate fi foarte diferit si ca fiecare copil  are punctele lui forte dar si propriile nevoi care pot fi foarte diferite de ale altora se dezvolta si se manifesta in felul sau, are puncte de interes diferite, are minusuri dar si calitati cu mult diferite de a celorlalti.

 

 • MIZAM PE INTERACTIUNE SOCIALA

 • NE IMPLICAM IN MOD DIRECT

 • AM CREAT O SERIE DE ACTIVITATI PRIN CARE SA DEZVOLTAM ABILITATI

 • AM DEZVOLTAT O SERIE DE TERAPII NECESARE

 • AM ALES TERAPEUTI DEDICATI, CU EXPERIENTA SI EMPATICI

 • INCURAJAM PRIETENIILE

Enter Your keyword

Phasellus nec magna posuere, convallis nibh sit amet, vehicula augue.

[contact-form-7 id=”623″ title=”Appointment popup form”]