Programs

CE ESTE TERAPIA EMOTIONALA SI CUM NE AJUTA EA ?

Proiectul isi propune imbunatatirea vietii emotionale a copiilor cu autism, sprijinirea acestora in a fi in contact cu emotiile lor. Copiii tipici experimenteaza cele sase emotii de baza (fericire, tristete, furie, frica, dezgust, mirare), inca de cand sunt bebelusi, urmand ca ulterior sa ajunga sa proceseze si emotii mai complexe (ex:rusine, jena, mandrie, incredere, interes profund pentru ceva/cineva, anticipare, dispret, empatie sau multumire etc). Majoritatea copiilor tipici, in jurul varstei de un an pot deja „citi” emotiile celor din jur uitandu-se la expresiile lor faciale.Apoi numesc aceste emotii verbal si le interpreteaza adaptandu-si comportamentul in functie de ce simt sau ce semnale primesc din jur. Spre deosebire de ei, copiii cu autism intampina dificultati accentuate in a percepe, a recunoaste si a intelege atat propriile trairi, cat si emotiile manifestate de cei din jur. De asemenea, ei au trairi globale si de cele mai multe ori nu reusesc sa faca diferenta intre senzatiile fizice, trairile emotionale si necesitatile fiziologice. Astfel, copiii cu tulburare de spectru autist au dificultati majore in:

Desi unul dintre deficitele principale la copiii cu autism este legat de emotii, majoritatea parintilor sunt interesati ca terapia sa fie indreptata in principal catre achizitiile cognitive ale copiilor, pentru ca acestea le sunt mai familiare si mai conforme cu ceea ce trebuie sa stie un copil tipic de varsta asemanatoare.

Deseori, parintii insisi nu sunt in contact cu propriile emotii si ca urmare nu pot raspunde eficient la nevoile afective ale copiilor lor. Nu putini parinti au fost educati intr-o perioada in care educatia emotionala a fost neglijata de scoala, familie si societate.

 

Daca stati in Bucuresti si aveti un copil intre 6-13 ani, il asteptam cu drag sa se alature programului nostru.

Aici  isi va dezvolta  spiritul de voluntar si empatia. Pentru aceasta trebuie sa vina o data pe saptamana ( 1-2 ore).

Aici va avea ocazia, sub indrumarea noastra, sa se joace si sa cunoasca direct copii cu tulburari neurologice, cu care sa se imprieteneasca.

Una dintre cele mai mari probleme ale copiilor cu nevoi speciale este izolarea pe care o resimt.

Copilul dvs poate fi cel care schimba aceast sentiment de izolare si in acelasi timp invata el insusi sa fie mai bun, mai generos, mai solidar.

Enter Your keyword

Phasellus nec magna posuere, convallis nibh sit amet, vehicula augue.

[contact-form-7 id=”623″ title=”Appointment popup form”]