fbpx

Donează Online

Devino donator lunar pentru copiii

cu autism care se luptă în fiecare zi să fie acceptați!
Fii tu cel care îi susține să aibă acces la ore de terapie și să se dezvolte armonios.

Implică-te!

Formular Donatii

Pentru copii

Ei sunt copiii care au cea mai mare nevoie de noi pentru a putea avea o viață cât de cât normală. Hai să le fim alături împreună! Alătură-te nouă și susține proiectele din centrul asociației, prin care sprijinim prin terapii specifice zeci de copii cu autism.

  • Știai că 1 din 54 de copii din România face parte din spectrul autist?
  • Costul lunar pentru terapiile obligatorii în vederea recuperării, pentru un singur copil, pot fi și de 1500-2000 euro, dintre care doar 200-250 euro sunt cheltuieli acoperite de stat?
  • În 2050 se prezice că unul din doi copii va fi autist?

Cu sprijinul tău

putem să arătăm că statisticile greșesc. Că un copil cu autism poate duce o viață normală, să facă acțiuni obișnuite și să fie independent.

Ce înseamnă aceste lucruri obișnuite pentru noi, dar extrem de importante pentru progresul lor? Să se îmbrace și să mănânce singur, să-și lege șireturile, să coloreze între linii, să acorde atenție către alți oameni, să se concentreze.

Depistat din timp, acest diagnostic are foarte mari șanse să se schimbe, iar copilul să facă progrese din ce în ce mai mari.

În Asociația The Story of Autism lucrăm cu zeci de copii pe care încercăm să-i integrăm în „normalitate”. Să nu mai sufere după ce întâlnesc priviri întrebătoare sau aud cuvinte urâte. Să simtă, să vorbească despre gândurile lor și să se descurce în diverse împrejurări.

Noi le suntem alături în centrul asociației și le creăm un plan personalizat de intervenție, alături de o echipă întreagă de specialiști. Dar avem nevoie de oameni ca tine care să ne sprijine pentru a le oferi acces la aceste terapii. Eforturile unei familii de susținere a terapiilor se ridică la sume lunare foarte mari. Noi ne dorim să le oferim șansa la aceste terapii la costuri reduse și reușim acest lucru doar cu ajutorul donațiilor și sponsorilor care se alătură cauzei noastre.

Ceea ce înseamnă enorm pentru un părinte care are un copil cu cerințe educaționale speciale, pentru tine poate înseamna doar o cafea în oraș într-o lună.

În asociația noastră dezvoltăm două programe mari pentru a susține egalitatea la educație și integrarea copiilor cu autism în comunitate și școală:

  • Make a friend, o poveste despre prietenie – un proiect prin care încurajăm copiii cu autism și cei tipici se joacă împreună
  • Povestea lui Luca – un proiect unic care susține incluziunea copiilor cu nevoi speciale în învățământul de masă

Și copiii cu cerințe speciale au dreptul să aibă prieteni, să meargă la școală ca orice alt copil și să fie acceptați de cei din  jur, iar familiile care au un astfel de copil au nevoie înțelegere și suport la fiecare pas.

Un copil cu autism nu merită să-i fie furată copilăria! O mamă nu merită să se întrebe cum va fi copilul ei peste câțiva ani și ce viață va duce.

Donează 25 de lei lunar și susține progresul copiilor cu ausitm!  

Banii de la tine vor fi folosiți doar în sprijinul copiilor, pentru a le da o șansă reală într-o societate care nu îi înțelege sau o face prea puțin!

Costurile lunare sunt mari, dar acești copii au nevoie enormă pentru a accesa săptămânal o serie de terapii specifice dintre care:

  • Terapie ocupațională – copilul capătă câte puțină independență prin desfășurarea unor acțiuni zilnice precum spălatul pe dinți, îmbrăcatul etc.
  • Logopedie – asigură o îmbunătățire a dificultăților de vorbire și de exprimare ale unui copil.
  • Meloterapie – prin muzică îi ajutăm pe cei mici în dezvoltarea lor emoțională, psihică și cognitivă.
  • Terapie prin artă care dezvoltă abilități expresiv-creative, dar și din zona motricității fine, a coordonării mână-ochi. Stimulează creativitatea și curiozitatea de a explora.
  • Kinetoterapie, care nu se ocupă doar de postură și de mișcările corpului, ci și de reacțiile de echilibru, alinierea corpului și planificarea motorie.

Când nimeni nu crede în ei… Poți să crezi tu?

Setează o donație lunară

către asociația The Story of Autism, iar impactul donației tale nu va întârzia să apară. Încă din prima zi tu poți avea un impact direct în viața acestor copii.

Formular Donatii

Enter Your keyword

Phasellus nec magna posuere, convallis nibh sit amet, vehicula augue.

[contact-form-7 id=”623″ title=”Appointment popup form”]